Problem med håret är nog något vi alla har upplevt en eller annan gång, och i varierande allvarlighet och utsträckning. Här tänkte vi titta på ett par vanliga problemområden för håret och vad man kan göra åt dem.

Skadat eller slitet hår

För att lösa problemet med skadat eller slitet hår gäller det främst av allt att vara snäll mot håret. Det finns mycket som kan slita på håret, allt från att blivit utsatt för en kemisk behandling för mycket till för heta lock- eller plattänger. Bäst är att låta det vila ett tag och kanske även klippa bort det skadade topparna. Se sedan till att skaffa ett bra och vårdande schampo som kan hjälpa till att bygga upp och stärka håret.

Tunt och platt hår

Ett tunt och platt hår är sällan ett väldigt tillfälligt problem utan något som kommer från de förutsättningar man har. Är detta mer eller mindre hårets naturliga tillstånd är det kanske inte så smart att satsa på långt hår. Med en kortare frisyr, gärna med lite toning eller färg, kan man få ett mycket mer dynamiskt hår. Tänk också på att det finns produkter specifikt för denna typ av hår som inte tynger ned det på samma sätt, och lite volymgivande produkter slår heller inte fel.

Trassligt hår

Om håret börjat trassla sig helt plötsligt är det oftast en indikation på att man inte varit tillräckligt noga med balsam den senaste tiden. Ser man bara till att börja använda balsam igen och kommer man nog få bukt med detta problem. Under tiden är det rekommenderat att använda sig av en bredtandad kam för att reda ut längderna.

Färgat hår börjar se matt ut

Igen färg är ju helt permanent utan kommer att gradvis tappa sin lyster med tiden och antalet tvättningar. Boven i dramat kan dock vara lock- eller plattången. När detta dock väl börjar hända kan man återfå lystern något genom att använda produkter just för färgat hår (som man egentligen borde gjort från första början). Det finns även schampon och inpackningar med lätt pigment man kan använda för lite extra hjälp.