En botoxbehandling kan vara ett ytterst effektivt sätt att motverka oönskade och besvärliga rynkor i ansiktet som man inte står ut med. Idag berättar vi allt du behöver veta om behandlingsformen och gör även vårt bästa för att sudda ut eventuella frågetecken kring den rena hälsoaspekten kring att använda sig av botox i ansiktet.

Botox är en otroligt försvagad form av botulinumtoxin, som i sig är väldigt farligt, något som då och då kastar en onödigt stor skugga på botoxbehandlingar överlag. Botox är nämligen till skillnad från det farliga botulinumtoxinet noga reglerat och framtaget för att användas på människan i en rad olika syften och behandlingsformer. Ett av dessa är som ni säkerligen redan känner till vid skönhetsrelaterade ansiktslyft, där medlet genererar fantastiskt goda resultat.

Botox gör så att huden förlamas på ett avslappnande sätt något som därigenom leder till att huden slätas ut. Mängderna som används vid en behandling är super små och det finns heller ingen risk för att ämnet skulle spridas till andra delar i kroppen. Resultaten är heller inte kvarvarande för all framtid då kroppen tids nog bryter ner injektionen och därigenom så måste man då och då genomföra en behandling på nytt för att få tillbaka samma resultat.

För dig som är lite lätt orolig över en botoxbehandling så behöver du därigenom inte vara speciellt ängslig, då det som sagt inte rör sig om ett permanent ingrepp. De allra flesta brukar dock vara så nöjda att de gärna bokar in ännu en tid, något som är lätt att förstå med dom goda resultat som finns dokumenterade i tusentals.