Dina tänder kräver daglig uppmärksamhet, vård och rengöring. Med regelbundna kontroller och daglig vård kan du förlänga livslängden och kvaliteten på dina tänder. Du kan dessutom undvika karies och på så sätt slippa ett kostsamt besök hos tandläkaren.

Hälsosamma tandvårdsrutiner

Genom att borsta tänderna både morgon och kväll kan du avlägsna beläggningar på tändernas yta som kan ge upphov till karies. Det är en viktig del av en förebyggande tandvård. Dessutom är det viktigt att rengöra mellan tänderna där bakterier och matrester kan bli kvar även efter tandborstningen. Att välja en praktisk och mjuk tandborste kan vara betydelsefullt, dessutom får du inte glömma att byta ut den så fort den blir sliten.

Dina matvanor har även en betydande roll. Småätande kan bidra till ständiga syraattacker som löser upp tandemaljen. Så småningom kan det bildas hål i tänderna. Därför är det viktigt att äta vid fasta tidpunkter och dessutom undvika socker.

Satsa på kontroller

För att motverka större problem kan regelbundna kontroller hos tandläkaren hjälpa dig att motverka besvär. Att laga hål i ett tidigt skede är enklare, snabbare och gör inte ont, därför kan det vara bra att besöka din tandläkare med jämna mellanrum.

Du kan få hjälp med en komplett tandvård på prisvärda privata kliniker, klicka dig vidare här.