Det finns många sätt att ta hand om huden och det är viktigt att man sköter om kroppens största organ, huden. Ju tidigare du börjar med att vårda huden ju bättre är det. Detta kan du ha nytta av hela ditt liv. När man är ung så kanske man inte har så stora problem med sin hud och i princip struntar i att sköta om den, detta kan betala sig när man blivit äldre. Försöka att börja så tidigt som möjligt att vårda din hud.

skin care

Framförallt vet vi att för mycket sol är inte bra för din hud, så när vi vistas utom hus så ska man använda hög solskyddsfaktor på solkrämen och försöka hålla sig skuggan så mycket som möjligt. Även luftiga kläder och solhatt har en skyddande effekt. I dagens moderna samhälle så försöker vi att tänka ekologiskt, och det börjar komma mer och mer solprodukter som är just ekologiska. Schysst att tänka både på sin egen hud och på naturen, en oslagbar kombination.

När det kommer till att rengöra huden så kan för mycket av den varan göra att huden torkar ut och att den irriterar. Tvål kan om du har känslig hud ta bort de naturliga fetterna som finns i huden. Bättre att använda en rengöringslotion som faktiskt innehåller fett. Produkter som innehåller alkohol gör att huden torkar ut fortare, så se till att inte använda till exempel ansiktsvatten med alkohol.