Det kan verkligen vara en djungel att hitta just de hudvårdsprodukter som passar din hy, det kan dessutom kosta ganska mycket för bra produkter. Ett tips är att använda sig av rabattkoder för att hitta dina produkter till ett billigare pris. Kika in här för att komma till en riktigt bra sida för rabattkoder.

Olika hudtyper

För att veta vilka produkter du bör köpa till ditt ansikte bör du ta reda på vilken hudtyp du tillhör. Blandad hy är den vanligaste typen då du har lite fetare hy på panna, näsa och haka samtidigt som dina kinder kan vara normala eller torra. Om du har fet hy kännetecknas ditt ansikte av att du har stora porer, du kan ha finnar och är glansig. Pormaskar kan visa sig som en svart prick i huden, tänk på att detta inte är smuts. Normal hy är mjuk och spänstig och välbalanserad. Du kan även ha torr hy och då kan huden vara lite sträv och fjällig.

Produkter

Förhoppningsvis har du nu listat ut vilken hudtyp du har, då kan vi börja kika på olika hudvårdsprodukter du behöver för din vardagliga rutin. Du bör rengöra och återfukta din hud både morgon och kväll. Använd gärna en så kallad cleanser, en toner samt en fuktkräm. De flesta hudvårdsprodukter för ansiktet kommer i både dagkräm och nattkräm. På natten återhämtar sig din hud och då är det bra att ha en specifik kräm för kvällen.

  • För blandad hy bör du titta efter produkter som både balanserar och återfuktar. Du kan med fördel använda olika ansiktsmasker för att åstadkomma detta.
  • För fet hud tror många att man ska ha så lite fukt som möjligt, men faktum är att om man har för lite fukt i huden kan den börja överkompensera och skapa mer talg. Välj därför gärna en mild och lätt fuktkräm.
  • Om du har normal hy är det kanske lätt att tänka att du inte behöver några produkter. Detta stämmer inte och det är fortfarande viktigt att du använder en kräm som tillför fukt och UV skydd. Komplettera gärna med ett serum.
  • När det kommer till torr hy är det väldigt viktigt att du införskaffar dag och nattkräm som innehåller både fett och fukt. När du rengör kan du välja en mjölk istället för en gel som inte löddrar lika mycket.