För vissa är sminkning förenat med festligheter, men nu för tiden är det också många kvinnor som bär smink till vardags. Nya sminktrender med contouring och glans gör dock att vardagssminket kan kännas som ett projekt som det inte finns någon tid till. Men faktum är att du relativt snabbt kan få till en snygg och fräsch vardagssminkning som är alldeles lagom. Det första steget är att se till att man har rätt produkter och utrustning, dessa kan du bland annat hitta på Make Up Sweden. När du har de produkter som du vill använda så är det bara att köra igång, här kommer våra tips.

Den första är att inte slarva med grunden. En välvårdad hud är fin både med och utan smink, så se till att rengöra och återfukta huden så skapar du ett naturligt ”glow”. Själva sminkbasen är en stor vattendelare, det här är utan tvekan det steg i vardagssminkningen som är mest tidskrävande. Därför kan det vara smart att se på flera i ett produkter som exempelvis bakar ihop primer och foundation eller så kan du använda en BB-dream eller en CC-Cream som är kombinationer av foundation och återfuktning med olika täckningsgrader. Ett puder är något som du också bör använda för att fästa sminkningen. Avsluta alltid med lite rouge annars riskerar du att se väldigt onaturligt ut med enbart en slät färg i hela ansiktet.

Slutligen kommer vi till ögonen. Även detta steg går att krympa ner för den som vill. Kanske nöjer du dig med mascara enbart eller så skapar du lite mer markerade ögon med en kajalpenna. Ögonskuggor är snyggt man för att spara tid kanske du kan nöja dig med enbart en ljud basskugga över ögonlocket för att ljusa upp ögonen och framhäva de markerade ögonen. Vårt bästa tips är att regelbundet färga ögonbrynen, på det sättet slipper du stå och måla bryn varje morgon. Lycka till med ditt snabba vardagssmink!