Vi vill alla hitta den där produkten som gör alltför att vi ska bli så vackra som möjligt. Tyvärr har forskarna inte hittat den än. Men det gör inte att folk fortsätter försöka.

Hur du gör för att hitta produkter för bra skönhetsvård

Googla din hudtyp och produkter så bör du få en bra lista. Vet du inte din specifika hudtyp så finns det en massa tester du kan göra, dels i sminkbutiker men också online. Än en gång är Google din vän.

Kolla bloggar och influenser på Instagram eller Pinterest. Men betänk att de har kanske inte samma hudtyp som du har. De kan dock ge bra tips på olika märken.

Tänk även på att ta reda på din huds solskyddstyp. Detta görs enklast med nått som kallas Fitzpatrick-skalan. Detta är viktigt så att du använder rätt solskydd.

Ett tips är att köpa små förpackningar för att prova ut produkten. Det är ingen ide att köpa en flaska på 400 ml om det visar sig att den innehåller ett ämne din hud reagerar negativt på. Och när du hittar de produkter som funkar för dig, håll hårt i dem och be för att de inte ändras. Du kan kolla här för tips på bra skönhetsprodukter.