Yoga kommer från Indien och har gått från att vara en del av religionen i området till att vara en livsstil och uppskattad träningsform. Yoga har flera fördelar, har du inte testat det ännu är det dags att ge det en chans!

Du kan göra det i hemmet

Du behöver inte boka pass eller bege dig till gymmet för att träna. Du behöver endast enklare utrustning och två kvadratmeter utrymme i hemmet för att kunna träna. Yoga är för det mesta helt stationär, med endast några steg åt sidan eller bakåt för att genomföra de olika ställningarna. Med en yogamatta, vattenflaska och en pilatesboll kan du göra träna nästan alla former av yoga.

Mindre stress

När du går in helhjärtat i yogans värld får du inte bara träningsvärk, du får också redskapen för att slappna av och meditera. Och forskning har visat att korrekt utförd meditation och avslappning gör dig mindre stressad och leder till bättre sömn. Även ansträngningen från träningen kommer att sänka dina stressnivåer.

Hjärtat

All form av träning är bra för dina organ men det är nog många som påstår att yoga inte är riktig träning eftersom det innefattar så lite rörelse. Men mycket handlar om att arbeta med och mot sin egen kropp och vikt. En studie visar att personer som tränade yoga i ett år fick bättre blodtryck och gick ned i vikt, två viktiga delar för ett hälsosamt hjärta.

Mindre smärta

Om du lider av krämpor som många andra svenskar, främst i rygg och axlar, kan yoga vara lösningen. Du tränar den inre muskulaturen och får starkare mage, bäcken och ökad flexibilitet. Många har ont på grund av att de sitter stilla många timmar per dag, har försvagade muskler och dålig hållning. Yoga motverkar alla dessa. Med starka inre magmuskler behöver du inte belasta ryggen lika mycket och din hållning bli naturligt bättre.