Om man skaffat sig ett större spabad i form av jacuzzi eller liknande så gäller det att sköta om detta på bästa sätt. Att sköta om sitt spabad kommer att förlänga livslängden på det och dina bad kommer att bli betydligt trevligare upplevelser. Vattenkvalitén är ju det viktigaste för din upplevelse så se till att tillsätta de medel som behövs för att hålla en bra vattenkvalité.

Göra service och underhåll

Man behöver göra service och underhåll på sitt spabad emellanåt. Det går att hitta Balboa spa reservdelar på nätet som kan behövas ersättas i ditt bad. Så se till att köpa hem de delar som du behöver för att ditt spabad ska fungera utan några helst problem. Det kan vara kopplingar och slangar som behöver bytas eller någon pump och elektronik som inte fungerar som de ska som behöver bytas. Är det inga större saker så kan detta lösas på egen hand om man är lite händig. Om större problem uppstår så får man kalla in experthjälp.

Regelbunden översyn

Det gäller att man gör regelbunden översyn av sitt spabad för att säkerställa att allt är som det ska. Minst en gång i veckan så bör kontroll göras så att ditt bad inte visar några felmeddelanden på displayen. Kolla upp vattnets pH-värde och justera detta om så skulle behövas. Försök att hålla en så jämn temperatur i badet som möjligt. När inte badet används så ska skyddslocket ligga på för att spara den energi som värmer vattnet. Använd godkänt rengöringsmedel för att torka av kuddar och de utfällningar som kan bli vid vattenlinjen.